6bb2f6147344ad4b92669813e49ea96ec9f7074ab6e543212358076a669813e49ea96ec9f7074a3156441989c524b3fef24cc0c67b44549f60e23c67f45d286bb2f6147344ad4b920d548cb91e27d36215b6e5432123e6cd8d970952e4de0672c

dinsdag 30 mei 2017

wat doe je met een overvloed aan kruiden in de tuin?

In de tuin staan potten met kruiden, die groeien als een tierelier. Ik gebruik ze in soepen, in salades, in pastagerechten, enzovoort.
Maar nog steeds: kruiden in overvloed. Ik besloot daarom  een soort pesto te maken en plukte daarvoor lavas (maggiplant), basilicum, dille, bieslook en peterselie.  Deze kruiden heb ik met de staafmixer grof gemalen. Vervolgens hieraan toegevoegd een restje oude geraspte kaas,  een teentje knoflook, 50 gram geroosterde geschaafde amandelen en olie op gevoel.

Dit alles heb ik met de staafmixer weer grof gemixt.
En dit  resulteerde in een heerlijke pesto. Met een stokbroodje of toastje een lekker hapje. De pesto is ook te gebruiken in spaghettigerechten als smaakmaker.
 Erg lekker en leuk om dit te maken van kruiden die je gewoon in de tuin hebt staan!

Ik heb wat zitten zoeken naar of pesto geweckt kan worden en dat blijkt te kunnen. Zie voor info:
wecken van pesto

In de winter ook leuk om te maken van restjes uit de koelkast. Ik had nog koriander, dille en olijven over. Samen met geraspte kaas, olie, wat zout, geroosterde geschaafde amandelen (of net wat je hebt) met de staafmixer tot een lekkere pesto gemixt.








Lekker als borrelhapje met wat brood of als basis voor een pasta.

Nog een paar mooie potjes pesto:


Hierover is in de volgende link meer te lezen: pesto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten