6bb2f6147344ad4b92669813e49ea96ec9f7074ab6e543212358076a669813e49ea96ec9f7074a3156441989c524b3fef24cc0c67b44549f60e23c67f45d286bb2f6147344ad4b920d548cb91e27d36215b6e5432123e6cd8d970952e4de0672c

vrijdag 30 juni 2017

spetterende vlierbloesemchampagne!


In vorige blogjes schreef ik over het plukken van vlierbloesemschermen, het maken van vlierbloesemchampagne en nu was het zo ver: het openen van een fles en proeven!

Zie hier het filmpje:

Een beetje te enthousiast opengemaakt😉 maar lekker.
Heel verrassend dat het zo bubbelt. Dat had ik niet verwacht. Ik dacht zelfs dat hij helemaal niet gistte, omdat het in de kelder heel koel is. Blijkbaar maakt de temperatuur bij het gistproces van deze vlierbloesemchampagne niet uit.

De volgende fles maken we voorzichtiger open: tegendruk geven aan de dop. Bij deze fles spoot de helft van de vlierbloesemchampagne eruit. Een heel mooi gezicht, maar toch wel een beetje jammer.......Maar gelukkig hebben we nog de nodige flessen in de kelder staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten