6bb2f6147344ad4b92669813e49ea96ec9f7074ab6e543212358076a669813e49ea96ec9f7074a3156441989c524b3fef24cc0c67b44549f60e23c67f45d286bb2f6147344ad4b920d548cb91e27d36215b6e5432123e6cd8d970952e4de0672c

zondag 8 oktober 2017

een vat bomvol zuurkool!


Op 20 augustus heb ik een blogbericht geschreven over mijn eerste poging om zuurkool te maken. Je kunt het hele proces van zuurkool maken daar lezen. Ik eindigde met dat ik maar een halve steen terug kon plaatsen in het zuurkoolvat. Naderhand heb ik alles overgeheveld in een groter zuurkoolvat, waarbij de stenen er prima oppasten.
 Tip: doe je zuurkoolvat niet te vol, want dan passen de stenen er niet meer op. En dit is wel belangrijk, omdat de stenen de kool naar beneden drukken.

Vandaag was de grote dag. Het is inmiddels 8 weken later,  en ik vond dat ik lang genoeg had gewacht: ik besloot de zuurkool te testen.
Hieronder volgt een fotoverslag;




 Stenen worden er met de hand uitgehaald.




 Dan moeten de koolbladeren eruit gehaald worden, die de gesneden kool afschermden.


De zuurkoollucht komt je dan al lang tegemoet 😀. Vervolgens schep je de zuurkool uit het vat.





En proef je natuurlijk meteen, maar daar hebben we geen foto van gemaakt. Spannend moment, maar de kool smaakt heerlijk zuur en is nog lekker knapperig. Ik ben heel blij, want ik heb nu een vat bomvol zuurkool!


Vervolgens wordt het vat weer dichtgemaakt

De koolbladeren worden op de zuurkool gelegd.


En de stenen gaan weer het vat in.




Deksel erop, water toevoegen aan het waterslot en de zuurkool is weer goed opgeborgen.




Wat ontzettend leuk om zuurkool te maken met een heerlijk resultaat! Zonder wat voor    slechttoevoeging dan ook! De volgende keer ga ik experimeteren met wijnzuurkool!       


Geen opmerkingen:

Een reactie posten